Lopende projecten

Begeleiding starters

In opdracht van Leefmilieu Brussel zal CODUCO in 2021 een opleiding ontwikkelen voor starters in de sector van duurzame voeding. Deze opleiding zal focussen op duurzame aspecten zoals biologische leveranciers, zero waste, ... Verder zullen klassieke thema's aan bod komen zoals voedselveiligheid, marketing, communicatie en financieel beheer. De opleiding zal georganiseerd worden in samenwerking met Crédal, Gingerly, Co-oking, Brufotec en Jonathan Martens.

Tools en indicatoren GPP

CODUCO zal OVAM helpen bij de evaluatie van projecten rond circulair aankopen. Zes proefprojecten krijgen individuele begeleiding om het circulair aankoopproject te evalueren en eventueel bij te sturen.

Begeleiding gemeente Ath

In opdracht van de Fédération Wallonie-Bruxelles zal CODUCO samen met Biowallonie 14 scholen in Ath begeleiden naar een meer duurzame schoolcatering. Hierbij zullen we overheidsopdrachten aanpassen, een menuplanning opmaken en receptenfiches schrijven met als doel meer lokale en biologische producten te gebruiken.

Frisdrank van bierdraf

Fermenthings en CODUCO werken samen aan een Be Circular project: op basis van bierdraf een niet-alcoholische drank produceren die bierbrouwers samen met hun gamma bieren kunnen verkopen. Hiermee willen we de eerste circulaire frisdrank op de markt brengen.

Innovatieve verpakkingen

CODUCO zet zijn samenwerking met Gaston verder. We ontwikkelden al samen ijs op basis van fruitoverschotten. Nu zoeken we naar een bijhorende milieuvriendelijke verpakking. CODUCO zal Gaston hierbij helpen en zal de praktische tests in het ijssalon opvolgen.

 

Begeleiding Brusselse Keukens

Vanaf eind 2020 zal CODUCO de Brusselse Keukens begeleiden naar meer duurzame maaltijden. Hierbij gaan we onder andere de menu's en de receptenfiches bekijken en zullen we een systeem installeren om de duurzaamheid van de maaltijden te evalueren. CODUCO zal hiervoor een actieplan opmaken en de Brusselse Keukens begeleiden bij de implementatie ervan.

Opleiding duurzame overheidsopdrachten

CODUCO zal vanaf eind 2020 de aankopers van de stad Brussel opleiden op het vlak van duurzame overheidsopdrachten. Naast algemene opleidingen voorzien we persoonlijke begeleiding voor specifieke aankopers. CODUCO zal helpen bij het schrijven, gunnen en controleren van de lastenboeken van de Stad Brussel.

Label grootkeukens Luxemburg

In 2020 zal CODUCO in samenwerking met IMS een label voor duurzame grootkeukens opzetten in het Groothertogdom Luxemburg. Het label wordt ontwikkeld voor het Ministerie van Landbouw en zal gebaseerd zijn op de eerdere ervaringen van CODUCO met het creëren van labels voor grootkeukens.

Glacier Gaston Goes Green

In samenwerking met ijsproducent Gaston en Atelier Groot Eiland gaat CODUCO in 2020 sorbet maken op basis van fruitoverschotten. In een eerste fase zal CODUCO zoeken naar de overschotten waarna we een proces gaan uitdenken om de overschotten te transformeren tot heerlijke sorbets.

Lastenboek schoolmaaltijden Etterbeek

CODUCO zal de gemeente Etterbeek helpen om hun studentenrestaurant duurzamer te maken. Hiervoor gaan we de bestaande overheidsopdracht analyseren en gaat CODUCO een nieuw lastenboek schrijven waarin meer aandacht komt voor biologische producten, gezonde voeding en voedselverspilling.

Pagina's