Twitter icon
Facebook icon
Google icon
LinkedIn icon
e-mail icon

Persbericht: Cantillon en CODUCO lanceren een nieuw assortiment alcoholische fruitpurees

Coduco, Brouwerij Cantillon en Spooneke kondigen de lancering aan van drie innoverende fruitpurees zonder toevoegingen: kersen (biologisch gecertificeerd), frambozen en abrikozen.

Deze purees zijn het basisproduct voor gastronomische recepten zoals sorbets, of sauzen met een fruitige toets geserveerd bij een hartig gerecht.   

Het verse fruit dat wordt gebruikt in het productieproces van de fruitbieren van Cantillon, Framboise en Kriek, wordt na de gisting omgevormd tot smeuïge en zijdezachte purees, basis voor de bereiding van sorbets, sauzen, crèmes of compotes. Het parfum van het fruit afkomstig uit het gistingsproces van fruitbieren, gecombineerd met een vleug heerlijke bitterheid uit de Lambik van Cantillon geeft een unieke uitgebalanceerde smaak.

« Dankzij de purees kunnen we de voedselverspilling bij Cantillon sterk verminderen. De purees zijn niet alleen 100% circulair, maar ook echt lokaal, Brussels en gewoonweg lekker. Het is belangrijk om te laten zien dat de circulaire economie heel concreet in de praktijk kan worden gebracht », vertelt Rob Renaerts van Coduco, de bedenker van het project.

Dit project is het resultaat van een samenwerking tussen drie partners uit het Brusselse ecosysteem voor duurzame voeding. Het heeft twee belangrijke doelstellingen: een innovatief product ontwikkelen met een
unieke smaak en de circulaire economie bevorderen door een reststof die bestemd is om te worden weggegooid, om te vormen tot grondstof voor de productie van purees.

In tegenstelling tot andere fruitpurees stelt dit gamma de ijsbereider, de patissier of de restauranthouder in staat een uitzonderlijk product te creëren, zowel qua smaak als qua oorsprong. Deze purees helpen de verspilling van 20 ton fruit per jaar te voorkomen.

Om de purees te bestellen, klik hier