Twitter icon
Facebook icon
Google icon
LinkedIn icon
e-mail icon

Visie

We kopen en consumeren dagelijks producten en diensten. Dikwijls hebben die een te grote sociale en ecologische voetafdruk: de productieprocessen zijn milieuonvriendelijk en de werknemers lijden onder slechte werkomstandigheden.

Bedrijven en overheden informeren over wat zich afspeelt achter de schermen van onze dagelijkse consumptie is een eerste stap. Maar dat alleen is niet voldoende. Duurzaamheid? Vaak worden grote veranderingen aangekondigd, maar wordt er weinig concreets gerealiseerd.

Toch zijn er mogelijkheden te over om duurzamer te werk te gaan. Denk maar aan biologische landbouw, fair trade, zero waste, sociale economie en korte keten. We kunnen ook ijveren voor betere gezondheid op het werk, minder voedsel verspillen of energie besparen. Allemaal thema’s waar CODUCO al jaren mee bezig is.

CODUCO werkt met een resoluut andere aanpak. Binnen een organisatie gaan we producten en diensten met een grote voetafdruk opsporen. We kiezen er andere, die de visie van de organisatie beter weerspiegelen. Concrete stappen zetten is onze specialiteit. Weg met actieplannen die tot niets leiden!

Wil u meer duurzaamheid in uw organisatie, dan kan CODUCO helpen. Met praktische tips, lijsten van nieuwe producten en leveranciers, coaching van uw werknemers, creatieve oplossingen in de strijd tegen verspilling … helpt CODUCO u om uw ecologische en sociale voetafdruk drastisch te verlagen. Onze aanpak is pragmatisch, gebaseerd op wetenschappelijke kennis en een jarenlange expertise.

CODUCO past natuurlijk zelf alle principes toe die we voorstellen aan onze klanten: biologische en fair trade producten, tweedehandse meubels, laptops met Ecolabel … Onze verplaatsingen gebeuren met de fiets en openbaar vervoer. Onze externe leveranciers (Triodos, Greenhost.nl, Pandava, Atelier Groot Eiland...) kiezen we zorgvuldig op basis van hun aandacht voor sociale en milieucriteria.

CODUCO blijft duurzaam project in Ecuador ondersteunen

Rio Muchacho logo Net zoals in 2011 en 2012 heeft CODUCO beslist het project van Rio Muchacho te ondersteunen. Meer info over het project kan hier worden teruggevonden: PDF icon RIOMUCHACHO.pdf

Rio Muchacho is biologische boerderij die al zijn afvalstromen herbruikt, toeristen laat kennis maken met biologische landbouw en onderwijs verschaft aan de plaatselijke kinderen. Rio Muchacho is een schoolvoorbeeld van duurzame consumptie: gebouwen opgetrokken uit lokaal hout, vegetarische en biologische keuken, recuperatie van alle afvalstromen... Door gebruik te maken van de rijkdom van de natuur slaagt dit project er al jaren in de lokale gemeenschap te voorzien van onderwijs en werkgelegenheid. Doordat de natuurlijke rijkdom niet wordt uitgeput, verzekert dit project de toekomst van de lokale gemeenschap op lange termijn. Kortom een mooi voorbeeld van duurzame consumptie waaruit we waardevolle lessen kunnen leren.