Team

Rob Renaerts (zaakvoerder)

foto rob

Rob Renaerts is van opleiding bio-ir en bezit een master diploma in environmental science and technology. Na een jaar in het onderwijs, belandde hij op de onderzoeksdienst van het OIVO. Gedurende 5 jaar kreeg hij de tijd om zich te verdiepen in onderzoek naar duurzame consumptie.

Vooral landbouw en voedingsconsumptie liggen hem , als hobbykok , nauw aan het hart. Hij schreef verschillende studies over de impact van onze voedingsconsumptie op het milieu.

Daarnaast specialiseerde hij zich in duurzaamheidslabels en overheidsaankopen. Hij stond in voor het onderzoek naar duurzaamheidslabels in het kader van de website labelinfo.be. Toen hij verhuisde naar het Netwerk Bewust Verbruiken werd hij coördinator van de website. Hier verdiepte hij zijn kennis van duurzame productie en consumptiepatronen. Tenslotte vond hij het tijd zijn eigen zaak te beginnen zodat CODUCO in het leven werd geroepen.

In zijn vrije tijd is hij vooral bezig met sport (tennis en voetbal) en het plannen van zijn volgende reis met de rugzak. Daarnaast geeft hij les in het volwassenenonderwijs bij Syntra.

Email: rob@coduco.be

Tel: 0488/994488

LinkedIn-profiel van Rob Renaerts weergeven Profiel van Rob Renaerts weergeven

Kim Lebeau

Geïntrigeerd door internationaal humanitair recht, kiest Kim voor een juridische loopbaan. Tijdens haar studies, Erasmus opleiding  specialisatie milieu in Oslo, gaat haar interesse meer en meer uit naar internationaal milieu recht.

Koken was echter altijd haar echte passie. Net afgestudeerd als master in burgerlijk en strafrecht, begint ze aan kooklessen en doet ze haar eerste stages in de keukens van bekende restaurants.
Na een jaar in dit milieu, komt ze tot het besluit dat haar interesse voor voeding de keuken overtreft en dat ze meer ambitie beoogt. Ze komt in opstand tegen de voedselverspilling en de honger in de wereld en ze besluit zich meer in te zetten voor de bescherming van het milieu en de kansarmen. Ze begint aan een master ( één jaar in avondstudie) in Milieu wetenschappen en Beheer aan de ULB. Gelijktijdig doet ze enkele maanden stage bij EcoRes vanwege haar interesse voor hun project begeleiding van duurzame kantines.

Ze heeft een passie voor de zee en  gaat dikwijls zeilen in de Middellandse zee en ze is zeil monitrice bij ADEPS. Ze houdt van theater en muziek, ze schrijft en zingt graag en op dit ogenblik volgt ze een cursus cello. Ze houdt ervan om andere talen en culturen te ontdekken en gaat graag op reis om zo een permanente open visie te bewaren.

LinkedIn-profiel van Kim Lebeau weergeven Profiel van Kim Lebeau weergeven

Jonathan Martens

Landbouwingenieur met een diploma als milieu-deskundige en een verleden bij ondermeer Delhaize, Febelgra en Fedustria. Hij heeft een passie voor alles wat met milieu te maken heeft. Jonathan beschikt over 10  jaar ervaring inzake milieubeleid bij diverse bedrijven.  Daarenboven is hij een uitstekende communicator en vlot drietalig. Als hij niet bezig is het milieu te redden speelt en coach Jonathan een Brussels waterpoloteam.

LinkedIn-profiel van Jonathan Martens weergeven Profiel van Jonathan Martens weergeven

Simon Michotte

Simon Michotte heeft een diploma op zak van vertaler Engels-Spaans en één in Europese studies. Hij heeft altijd al interesse getoond in de bescherming van het milieu en specifiek in afvalbeheer.
Hij maakte een proefschrift over  Europese wetgevende projecten in verband met de ontwikkeling van een Europese circulaire economie en zette dan zijn eerste professionele stappen in de traiteur afdeling van de supermarkt Färm, waar hij de wereld van de duurzame voeding leerde kennen.

Deze ervaring geeft een boost aan zijn reeds bestaande interesse voor de keuken en goede producten , verhoogt zijn wens om zijn voetafdruk te verminderen en vult zijn academische vorming perfect aan.
Zijn passie voor talen is nog steeds aanwezig :  hij laat geen kans voorbij gaan om zijn Engels en Spaans te oefenen, zijn Duits wat bij te spijkeren of zijn Nederlands wat op te frissen.
Zijn vrije tijd spendeerde hij aan de scouts en meer recent aan de sport ( klimmen, joggen en fietsen). Maar hij houdt evenzeer van knutsel-en timmerwerk, het uittesten van nieuwe recepten in de keuken en aan het plannen van een volgende reis.

Email: Simon@coduco.be

Tel: 0489/205043

LinkedIn-profiel van Rob Renaerts weergeven Profiel van Simon Michotte weergeven

 

Joost Van Den Cruyce

Joost Van den Cruyce is bio-ingenieur en informaticus. Hij combineert deze twee door zijn IT expertise aan te brengen bij projecten rond duurzame ontwikkeling. Hij startte zijn carrière bij het OIVO als onderzoeker in duurzame consumptie en consumentenvertegenwoordiger bij het FRDO, NBN en ANEC voor de thema’s duurzame ontwikkeling, IT en veiligheid. Sinds enkele jaren is Joost voornamelijk bezig met het opzetten en onderhouden van grote en kleine webapplicaties en tools die informatie uitwisseling bevorderen, en dit zowel voor overheid, NGO’s als bedrijven.

LinkedIn-profiel van Joost Van den Cruyce weergeven Profiel van Joost Van den Cruyce weergeven