Team

Rob Renaerts (zaakvoerder)

Rob Renaerts is van opleiding bio-ir en bezit een master diploma in environmental science and technology. Na een jaar in het onderwijs, belandde hij op de onderzoeksdienst van het OIVO. Gedurende 5 jaar kreeg hij de tijd om zich te verdiepen in onderzoek naar duurzame consumptie.

Vooral landbouw en voedingsconsumptie liggen hem , als hobbykok , nauw aan het hart. Hij schreef verschillende studies over de impact van onze voedingsconsumptie op het milieu.

Daarnaast specialiseerde hij zich in duurzaamheidslabels en overheidsaankopen. Hij stond in voor het onderzoek naar duurzaamheidslabels in het kader van de website labelinfo.be. Toen hij verhuisde naar het Netwerk Bewust Verbruiken werd hij coördinator van de website. Hier verdiepte hij zijn kennis van duurzame productie en consumptiepatronen. Tenslotte vond hij het tijd zijn eigen zaak te beginnen zodat CODUCO in het leven werd geroepen.

In zijn vrije tijd is hij vooral bezig met sport (tennis en voetbal) en het plannen van zijn volgende reis met de rugzak. Daarnaast geeft hij les in het volwassenenonderwijs bij Syntra.

Email: rob@coduco.be

Tel: 0488/994488

LinkedIn-profiel van Rob Renaerts weergeven Profiel van Rob Renaerts weergeven

Eloïse Noirfalise

Eloise heeft een zwarte band in origami. Precisie, sequentieel zicht op operaties, visie op 360° : de kwaliteiten van een goede analyste voedselveiligheid. Ze is ook bioingenieur.

Ze verdient haar sporen in de ontwikkelingssamenwerking en met levenservaringen in Vietnam en India. Vervolgens vervoegt ze voor een paar jaar een internationaal team van trainers ter ondersteuning van de KMO's in de tuinbouwsector in Afrika en het Caribisch gebied. Dit  in het kader van een Europees programma: ze heeft dus ervaring met omslachtige administratieve procedures.

Met hart en ziel adviseert Elo projectdragers en professionelen in voedselcircuits, met respect voor de regels en de gezondheid van de consument. Na een specialisatie in voedselhygiëne, besluit ze om te starten  in het team Coduco. Je kan niet naast haar kijken als je haar ontmoet: een kleine spring-in-het-veld (we proberen haar nochtans in te tomen door haar per fiets naar de 4 uithoeken van Brussel te sturen). Ze blinkt uit in originaliteit. En begin met haar niet te praten over moestuinen of nul-afval, want daarvoor heeft ze zoveel passie dat ze er de hele dag over kan vertellen.

Email: eloise@coduco.be

Tel: 0489/319179

LinkedIn-profiel van Rob Renaerts weergeven Profiel van Eloise weergeven

 

Els De Geest

Els houdt van talen en studeerde vertaling : Nederlands, Engels en Frans. Natuur en milieu lagen haar altijd al na aan het hart. Ze ging dan ook op cursus natuurgids, volgde twee jaar milieukunde aan de Universiteit van Antwerpen en werkte meer dan 20 jaar voor milieuorganisaties waar ze schreef, actie voerde, vertaalde en sensibiliseerde. Ze deed dat onder andere voor Greenpeace, Bond Beter Leefmilieu en voor écoconso.

Tijdens een loopbaanonderbreking volgde ze de cursus biologische landbouw georganiseerd door de Waalse vzw Crabe. Ze kon meteen een paar maanden lang de handen in de grond steken, boerderijen bezoeken en met boeren praten over hun leven en werk. Wat haar blik op voedsel grondig veranderde.

Bij Coduco zorgt ze voor tweetalige communicatie en neemt ze administratie voor haar rekening.

Als Els niet aan de computer zit, trekt ze door de natuur met de rugzak, bestudeert en bewondert ze de plantenwereld en leert ze zoveel mogelijk bij over de relatie plant-dier-mens. Ze is ook studente shiatsu, een Japanse methode voor welzijn en ontspanning.

Caroline Denis

Caroline weet wat er op het terrein leeft. De voorbije tien jaar gaf ze raad en begeleiding aan mensen en organisaties die werken aan meer duurzaamheid.

Of dat nu gaat om een grootkeuken die gezonder en duurzamer voedsel wil bereiden, of om handelaars die de onderlinge samenwerking in hun wijk willen versterken – om hun activiteit zo veerkrachtiger te maken.


Voor Caroline is het een erezaak om  echt voeling te hebben met de dagelijkse werkelijkheid van de personen die ze begeleidt. Ze gaat uit van concrete behoeften om zo, samen met haar klanten, oplossingen te vinden waarmee hun activiteit erop vooruitgaat en, tegelijkertijd, hun ecologische voetafdruk verkleint.


Caroline heeft een diploma internationaal recht.


Wat haar zo dynamisch maakt, is het gevoel de gemeenschap echt van dienst te zijn en concreet bij te dragen aan de ecologische transitie van onze maatschappij.

Louise Lefebvre

Louise is diëtiste en heeft al sinds ze een kind was een passie voor voeding.

Ze werkte enkele jaren lang voor duurzame grootkeukens. Ze is vertrouwd met de samenwerking met chef-koks en ze weet hoe menu's en technische fiches op te stellen. Het is voor haar essentieel dat de realiteit van het terrein centraal staat bij nieuwe projecten.

Haar wens: kwaliteitsvoeding aanbieden. Voor de gezondheid, maar ook voor het milieu. Louise is dynamisch en zal u graag begeleiden in uw werking rond duurzaamheid.

Het grootste deel van haar vrije tijd brengt ze door met koken en nieuwe recepten uittesten. En als ze niet in haar keuken bezig is, wandelt ze in de natuur.

Pauline Musso

Pauline is juriste van opleiding en en bezit een master diploma in Europeesrecht.
Gedurende vier jaar werkte zij als advocaat bij de Nederlandstalige Orde van Advocaten bij de Balie te Brussel.
Zij adviseerde en assisteerde particulieren en ondernemingen op het gebied van handels- en bankrecht.
Zij is nu haar carrière aan het heroriënteren en treedt in dienst bij CODUCO als Paralegal en Project Manager.
Pauline is gepassioneerd door de sector van de duurzame ontwikkeling en wil nu bij nieuwe projecten duurzaamheid centraal stellen.
Haar vrije tijd besteedt ze aan lezen, het genieten van leuke ontdekkingen (cultureel, culinair, enz.) en wandelen

Email: Pauline@coduco.be

Tel: 0473/769799
Voir le profil LinkedIn de Rob Renaerts Bekijk het profiel van Pauline

 

 

Joost Van Den Cruyce

Joost Van den Cruyce is bio-ingenieur en informaticus. Hij combineert deze twee door zijn IT expertise aan te brengen bij projecten rond duurzame ontwikkeling. Hij startte zijn carrière bij het OIVO als onderzoeker in duurzame consumptie en consumentenvertegenwoordiger bij het FRDO, NBN en ANEC voor de thema’s duurzame ontwikkeling, IT en veiligheid. Sinds enkele jaren is Joost voornamelijk bezig met het opzetten en onderhouden van grote en kleine webapplicaties en tools die informatie uitwisseling bevorderen, en dit zowel voor overheid, NGO’s als bedrijven.

LinkedIn-profiel van Joost Van den Cruyce weergeven Profiel van Joost Van den Cruyce weergeven