Rob Renaerts

Rob Renaerts

Directeur

rob@coduco.be

0488/99.44.88

Rob Renaerts is van opleiding bio-ir en bezit een master diploma in environmental science and technology. Na een jaar in het onderwijs, belandde hij op de onderzoeksdienst van het OIVO. Gedurende 5 jaar kreeg hij de tijd om zich te verdiepen in onderzoek naar duurzame consumptie.

Vooral landbouw en voedingsconsumptie liggen hem , als hobbykok , nauw aan het hart. Hij schreef verschillende studies over de impact van onze voedingsconsumptie op het milieu. Daarnaast specialiseerde hij zich in duurzaamheidslabels en overheidsaankopen. Hij stond in voor het onderzoek naar duurzaamheidslabels in het kader van de website labelinfo.be. Toen hij verhuisde naar het Netwerk Bewust Verbruiken werd hij coördinator van de website. Hier verdiepte hij zijn kennis van duurzame productie en consumptiepatronen. Tenslotte vond hij het tijd zijn eigen zaak te beginnen zodat CODUCO in het leven werd geroepen .

In zijn vrije tijd is hij vooral bezig met sport (tennis en voetbal) en het plannen van zijn volgende reis met de rugzak. Daarnaast geeft hij les in het volwassenenonderwijs bij Syntra.

Eloise heeft een zwarte band in origami. Precisie, sequentieel zicht op operaties, visie op 360° : de kwaliteiten van een goede analyste voedselveiligheid.

Ze is ook bioingenieur. Ze verdient haar sporen in de ontwikkelingssamenwerking en met levenservaringen in Vietnam en India. Vervolgens vervoegt ze voor een paar jaar een internationaal team van trainers ter ondersteuning van de KMO’s in de tuinbouwsector in Afrika en het Caribisch gebied. Dit in het kader van een Europees programma: ze heeft dus ervaring met omslachtige administratieve procedures. Met hart en ziel adviseert Elo projectdragers en professionelen in voedselcircuits, met respect voor de regels en de gezondheid van de consument.

Na een specialisatie in voedselhygiëne, besluit ze om te starten in het team Coduco. Je kan niet naast haar kijken als je haar ontmoet: een kleine spring-in-het-veld (we proberen haar nochtans in te tomen door haar per fiets naar de 4 uithoeken van Brussel te sturen). Ze blinkt uit in originaliteit. En begin met haar niet te praten over moestuinen of nul-afval, want daarvoor heeft ze zoveel passie dat ze er de hele dag over kan vertellen.

Eloïse Noirfalise

Eloïse Noirfalise

Project manager

eloise@coduco.be

0489/31.91.79

Els De Geest

Els De Geest

Administratief verantwoordelijke

Els houdt van talen Ze studeerde als vertaler Nederlands, Engels en Frans. Natuur en milieu lagen haar altijd al na aan het hart. Ze ging dan ook op cursus natuurgids, volgde twee jaar milieukunde aan de Universiteit van Antwerpen en werkte meer dan 20 jaar voor milieuorganisaties waar ze schreef, actie voerde, vertaalde en sensibiliseerde. Ze deed dat onder andere voor Greenpeace, Bond Beter Leefmilieu en voor écoconso.

Tijdens een loopbaanonderbreking volgde ze de cursus biologische landbouw georganiseerd door de Waalse vzw Crabe. Ze kon meteen een paar maanden lang de handen in de grond steken, boerderijen bezoeken en met boeren praten over hun leven en werk. Wat haar blik op voedsel grondig veranderde.

Bij Coduco zorgt ze voor tweetalige communicatie en neemt ze administratie voor haar rekening.

Als Els niet aan de computer zit, trekt ze door de natuur met de rugzak, bestudeert en bewondert ze de plantenwereld en leert ze zoveel mogelijk bij over de relatie plant-dier-mens. Ze is ook studente shiatsu, een Japanse methode voor welzijn en ontspanning.

Boyana heeft meer dan één passie. Na een master in bedrijfscommunicatie en enkele jaren in de marketing, besluit ze haar liefde voor het veelomvattende thema duurzame ontwikkeling te volgen en haar kennis erover te verdiepen. Daarom start ze haar eigen onderneming om burgers te helpen bewuster en verantwoordelijker te leven.

De afgelopen drie jaar heeft ze ervaring opgedaan in het veld door een winkel van het coöperatieve netwerk Färm te leiden. Ze kon zich een beeld vormen van de voedingsbehoeften van de consument en van de belangrijkste producten en merken in de sector. Boyana besluit haar adviesvaardigheden aan te scherpen door zich in januari 2023 bij het CODUCO-team aan te sluiten.

Ze houdt van lekker eten en van schrijven, vooral over duurzame voeding. Ook dansen, nieuwe cafés en restaurants ontdekken – vooral als ze slow food promoten – en wandelen in Brussel zijn geliefde bezigheden. Ze is spraakzaam en extravert, en kan uren praten over tomaten (en waarom je die niet in de winter moet eten), zero waste en culinaire kneepjes.

Boyana Menu

Boyana Menu

Project manager & communicatie-verantwoordelijke

boyana@coduco.be

0476/88.45.80

Louise Lefebvre

Louise Lefebvre

Project manager

Louise is diëtiste en heeft al sinds ze een kind was een passie voor voeding.

Ze werkte enkele jaren lang voor duurzame grootkeukens. Ze is vertrouwd met de samenwerking met chef-koks en ze weet hoe menu’s en technische fiches op te stellen. Het is voor haar essentieel dat de realiteit van het terrein centraal staat bij nieuwe projecten.

Haar wens: kwaliteitsvoeding aanbieden. Voor de gezondheid, maar ook voor het milieu. Louise is dynamisch en zal u graag begeleiden in uw werking rond duurzaamheid.

Het grootste deel van haar vrije tijd brengt ze door met koken en nieuwe recepten uittesten. En als ze niet in haar keuken bezig is, wandelt ze in de natuur.

Pauline is juriste van opleiding en en bezit een master diploma in Europeesrecht. Vier jaar lang werkte ze als advocate bij de Nederlandstalige Orde van Advocaten bij de Balie te Brussel.

Zij adviseerde en assisteerde particulieren en ondernemingen op het gebied van handels- en bankrecht.
Pauline heeft een passie voor de duurzaamheidssector en wil duurzaamheid centraal stellen bij haar nieuwe projecten. Ze besloot haar carrière te heroriënteren en werkt nu in het CODUCO-team als Paralegal en Project Manager.

In haar vrije tijd leest ze, doet ze interessante ontdekkingen (cultureel, culinair…)
en wandelen.

Pauline Musso

Pauline Musso

Project manager & paralegal

pauline@coduco.be

0473/76.97.99

Joost Van den Cruyce

Joost Van den Cruyce

Joost Van den Cruyce is bio-ingenieur en informaticus. Hij combineert deze twee door zijn IT expertise aan te brengen bij projecten rond duurzame ontwikkeling. Hij startte zijn carrière bij het OIVO als onderzoeker in duurzame consumptie. Hij was eveneens consumentenvertegenwoordiger bij het FRDO, NBN en ANEC voor de thema’s duurzame ontwikkeling, IT en veiligheid. Sinds enkele jaren is Joost voornamelijk bezig met het opzetten en onderhouden van grote en kleine webapplicaties en tools die informatie uitwisseling bevorderen. In deze functie werkte hij niet enkel voe de overheid, maar eveneens voor NGO’s en de privésector.