Producten
Cantillon

Het concept

De producten van Cantillon zijn bereid met fruit uit het fermentatieproces van fruitbieren. Hun smaak is uniek: ze combineren het parfum en de zoetheid van fruit met een heerlijke vleug zuurheid uit de Lambik van Cantillon.

logo Cantillon

Verkooppunten

Confituren van gefermenteerd fruit

De confituren gaan goed samen met paté, met sterk smakende kazen en andere hartige of zoete gerechten, zoals pannenkoeken. Een origineel product en een echte must voor de eindejaarsfeesten.

Confituur van gefermenteerde kersen

Een confituur van gefermenteerde kersen

confituur van gefermenteerde frambozen

Een confituur van gefermenteerde frambozen

confituur van gefermenteerde frambozen

Een confituur van gefermenteerde frambozen

Een seizoensproduct, want het fruit is alleen beschikbaar in september/oktober

Download PDF

Download PDF

Purees van gefermenteerd fruit

De puree is een BtoB-product, waarmee culinaire vakmensen, ijsbereiders, patissiers of restauranthouders bereidingen kunnen maken zoals sorbets, ijsjes, desserts, sauzen…

puree van gefermenteerde kersen

Een puree van gefermenteerde kersen

puree van gefermenteerde frambozen

Een puree van gefermenteerde frambozen

puree van gefermenteerde abrikozen

Een puree van gefermenteerde abrikozen

Een seizoensproduct, want het fruit is alleen beschikbaar in september/oktober

De gefermenteerde fruitpurees kan u voorbestellen door een e-mail te sturen naar Boyana MENU, boyana@coduco.be

De purees zijn verpakt in emmers van 5 liter.
De prijs bedraagt 50 € exclusief BTW en transport.

Voor de voorbereiding van de bestelling vragen we een kleine extra vergoeding, afhankelijk van het aantal bestellingen

Spooneke kan de purees leveren in Brussel voor +- 10 €.
De factuur wordt per kwartaal door Cantillon opgesteld.

  • Sorbets gemaakt van de purees van Cantillon vindt u bij:
    Gelateria Il Monello, Priester Jan Heymansstraat 2, 1200 Sint-Lambrechts-Woluwe
  • Glacier Zizi, Onderlinge Bijstandstraat 57A, 1180 Ukkel

 

 

Download PDF

Hoe werkt het

De

Waarden

Uitzonderlijke smaken

De confituren combineren de smaak van fruit met een heerlijke vleug zuurheid uit de Lambik van Cantillon.

Circulaire economie

Wanneer we de fermentatievaten openen, gooien we het organisch materiaal (het gefermenteerde fruit) niet weg. We recupereren en verwerken het, zodat het een basis wordt voor de bereiding van confituren.

De

Waarden

Minder verspilling

Het verse (of diepgevroren) fruit dat we gebruiken in de productie van fruitbieren (Framboise en Kriek), wordt gerecupereerd en verwerkt. Het wordt zo de basis voor
confituren. Op deze manier vermijden we ieder jaar zo’n 20 ton organisch afval.

Lokale economie

Dit project is het resultaat van een puur Brusselse samenwerking tussen een brouwer vol passie, een geëngageerde verwerker en een inventieve consultant.

De

Partners

Cantillon

Cantillon is een familiebrouwerij gevestigd in Anderlecht. Als hoedster van een Brusselse traditie heeft deze brouwerij vakkennis en recepten van onschatbaar belang weten te bewaren: Lambik en zijn varianten, waaronder Geuze en Kriek.

De jaarlijkse productie is beperkt en bedraagt 2500 hectoliter, De bieren van Cantillon worden wereldwijd gewaardeerd door liefhebbers van authentieke Lambik. Cantillon is de partner die zorgt voor de grondstof van de purees: gefermenteerd fruit, oorspronkelijk een reststof bij de productie van Geuze.

Spooneke

Oorspronkelijk was Spooneke de bedenker van de heerlijke, biologische en seizoensgebonden babyvoeding Into The Spoon. Dankzij zijn expertise
op het gebied van fruitcompote kon het bedrijf de uitdaging aangaan om onverkochte producten te verwerken
tot gezonde en verrukkelijke bereidingen. Het team vergroot nog zijn positieve sociale impact e purees.
in Brussel door te werken met een inclusief team in een aangepast atelier. Spooneke is de
verwerkende partner die de kunst beheerst om het fruit te transformeren tot gladded, aangename en
zachte puree en daarna tot confituur.

Coduco

Al meer dan 10 jaar begeleidt Coduco organisaties om verantwoordelijker te consumeren
via creatieve en concrete oplossingen. Coduco heeft 3 expertisedomeinen: ..).
duurzame voeding, duurzaam aankopen en circulaire economie. Coduco kwam op het idee
voor het project en deed de eerste experimenten (verwerking, recepten…)

Economie en Werkgelegenheid Brussel

Hub Brussel

Bent u een brouwerij en geïnteresseerd om dit initiatief in uw bedrijf uit te proberen?

Contacteer Rob of Boyana:

 

Rob RENAERTS
rob@coduco.be

 

Boyana MENU
boyana@coduco.be

 

X