lambic-confituur
Wat is het?
Onze confituren worden gemaakt met gefermenteerd fruit uit de bereiding van fruitlambic. Hun smaak is uniek: ze combineren het parfum en de zoetheid van het fruit met een heerlijke vleug zuurheid uit de lambic.
U kan verschillende originele smaken ontdekken, ontwikkeld in samenwerking met verschillende ambachtelijke brouwers We bieden u kersen, frambozen en abrikozen, de grote klassiekers van Cantillon. Krieken van Oud Beersel, dubbel gemacereerd in lambic en in cider, en bramen van Gueuzerie Tilquin.
We hebben ook biologische kersenconfituur van Cantillon.
Verkoopspunten
origineel en lekker
Een confituur die goed past bij paté, sterke kaas en andere zoete en hartige gerechten, zoals pannenkoeken. Precies het product dat u nodig hebt om uw aperitief een originele toets te geven.
Het is een geschenk dat succes heeft, ook voor liefhebbers van lambic en nieuwsgierige fijnproevers.
We werken al samen met een aantal leveranciers en directe verkooppunten, maar zijn altijd op zoek naar nieuwe partners. Wil u een bestelling plaatsen of hebt u nog vragen, aarzel dan niet om ons te contacteren. Boyana staat u graag te woord. Stuur een e-mail naar boyana@coduco.be
We hebben ook een horeca-aanbod van confituur en fruitpurees. Wenst u meer informatie of advies? Stuur een e-mail naar boyana@coduco.be.
Een confituur van gefermenteerde kersen
Een confituur van gefermenteerde frambozen
Een confituur van gefermenteerde frambozen
Een seizoensproduct, want het fruit is alleen beschikbaar in september/oktober
Verkoopspunten
Cora Messancy
Rue d’Arlon 220, 6780 Messancy
Cora Woluwe
Gemeenschappenlaan 101, 1200 Sint-Lambrechts-Woluwe
Manneke
Magdalenasteenweg 31, 1000 Brussel
la Frutière
Kolenmarkt 99/103, 1000 Bruxelles
Brasserie Cantillon en museum van de geuze
Gheudestraat 56, 1070 Anderlecht
Oud Beersel
Laarheidestraat, 2301650 Beersel
Geuzestekerij Tilquin
Chaussée Maïeur Habils110 , 1430 Bierghes (Rebecq)
Le Comptoir belge
Jean Volderslaan 9, 1060 Sint-Gillis
Doctor Beer
Anspachlaan 167, 1000 Brussel
Il Monello
Priester Jean Heymansstraat 2, 1200 Sint-Lambrechts-Woluwe
Le petit Mercado
Munthofstraat 82, 1060 Sint-Gillis
Ozfair
Jean Volderslaan 9, 1060 Sint-Gillis
Mi-orge, mi-houblon
Zone Artisanale de Weyler 43, 6700 Arlon
het Huis van de Gueuze
Nellekenstraat 42, 1750 Lennik
Van Tricht
Terbekehofdreef 47, 2610 Wilrijk
Belartisan
Riemstraat 24, 2000 Antwerpen
De
Waarden
Uitzonderlijke smaken
De confituren combineren de smaak van fruit met een heerlijke vleug zuurheid uit de Lambik van Cantillon.
Circulaire economie
Wanneer we de fermentatievaten openen, gooien we het organisch materiaal (het gefermenteerde fruit) niet weg. We recupereren en verwerken het, zodat het een basis wordt voor de bereiding van confituren.
De
Waarden
Minder verspilling
Het verse (of diepgevroren) fruit dat we gebruiken in de productie van fruitbieren (Framboise en Kriek), wordt gerecupereerd en verwerkt. Het wordt zo de basis voor
confituren. Op deze manier vermijden we ieder jaar zo’n 20 ton organisch afval.
Lokale economie
Dit project is het resultaat van een puur Brusselse samenwerking tussen een brouwer vol passie, een geëngageerde verwerker en een inventieve consultant.
- Brouwerij Cantillon: www.cantillon.be
- Verwerker Spooneke: www.intothespoon.be
- Consultant Coduco: www.coduco.be
onze
Partners
Bent u een brouwerij en geïnteresseerd om dit initiatief in uw bedrijf uit te proberen?
Contacteer Rob of Boyana:

Rob RENAERTS
rob@coduco.be

Boyana MENU
boyana@coduco.be