Producten
Cantillon
Het concept
De producten van Cantillon zijn bereid met fruit uit het fermentatieproces van fruitbieren. Hun smaak is uniek: ze combineren het parfum en de zoetheid van fruit met een heerlijke vleug zuurheid uit de Lambik van Cantillon.

Verkooppunten
Confituren van gefermenteerd fruit
De confituren gaan goed samen met paté, met sterk smakende kazen en andere hartige of zoete gerechten, zoals pannenkoeken. Een origineel product en een echte must voor de eindejaarsfeesten.

Een confituur van gefermenteerde kersen

Een confituur van gefermenteerde frambozen

Een confituur van gefermenteerde frambozen
Een seizoensproduct, want het fruit is alleen beschikbaar in september/oktober
Download PDF
Download PDF
Purees van gefermenteerd fruit
De puree is een BtoB-product, waarmee culinaire vakmensen, ijsbereiders, patissiers of restauranthouders bereidingen kunnen maken zoals sorbets, ijsjes, desserts, sauzen…

Een puree van gefermenteerde kersen

Een puree van gefermenteerde frambozen

Een puree van gefermenteerde abrikozen
Een seizoensproduct, want het fruit is alleen beschikbaar in september/oktober
De gefermenteerde fruitpurees kan u voorbestellen door een e-mail te sturen naar Boyana MENU, boyana@coduco.be
De purees zijn verpakt in emmers van 5 liter.
De prijs bedraagt 50 € exclusief BTW en transport.
Voor de voorbereiding van de bestelling vragen we een kleine extra vergoeding, afhankelijk van het aantal bestellingen
Spooneke kan de purees leveren in Brussel voor +- 10 €.
De factuur wordt per kwartaal door Cantillon opgesteld.
- Sorbets gemaakt van de purees van Cantillon vindt u bij:
Gelateria Il Monello, Priester Jan Heymansstraat 2, 1200 Sint-Lambrechts-Woluwe - Glacier Zizi, Onderlinge Bijstandstraat 57A, 1180 Ukkel
Download PDF

De
Waarden
Uitzonderlijke smaken
De confituren combineren de smaak van fruit met een heerlijke vleug zuurheid uit de Lambik van Cantillon.
Circulaire economie
Wanneer we de fermentatievaten openen, gooien we het organisch materiaal (het gefermenteerde fruit) niet weg. We recupereren en verwerken het, zodat het een basis wordt voor de bereiding van confituren.
De
Waarden

Minder verspilling
Het verse (of diepgevroren) fruit dat we gebruiken in de productie van fruitbieren (Framboise en Kriek), wordt gerecupereerd en verwerkt. Het wordt zo de basis voor
confituren. Op deze manier vermijden we ieder jaar zo’n 20 ton organisch afval.
Lokale economie
Dit project is het resultaat van een puur Brusselse samenwerking tussen een brouwer vol passie, een geëngageerde verwerker en een inventieve consultant.
- Brouwerij Cantillon: www.cantillon.be
- Verwerker Spooneke: www.intothespoon.be
- Consultant Coduco: www.coduco.be
De
Partners
Bent u een brouwerij en geïnteresseerd om dit initiatief in uw bedrijf uit te proberen?
Contacteer Rob of Boyana:

Rob RENAERTS
rob@coduco.be

Boyana MENU
boyana@coduco.be