lambic-confituur

 

Wat is het?

Onze confituren worden gemaakt met gefermenteerd fruit uit de bereiding van fruitlambic. Hun smaak is uniek: ze combineren het parfum en de zoetheid van het fruit met een heerlijke vleug zuurheid uit de lambic.
U kan verschillende originele smaken ontdekken, ontwikkeld in samenwerking met verschillende ambachtelijke brouwers We bieden u kersen, frambozen en abrikozen, de grote klassiekers van Cantillon. Krieken van Oud Beersel, dubbel gemacereerd in lambic en in cider, en bramen van Gueuzerie Tilquin.
We hebben ook biologische kersenconfituur van Cantillon.

Verkoopspunten

origineel en lekker

Een confituur die goed past bij paté, sterke kaas en andere zoete en hartige gerechten, zoals pannenkoeken. Precies het product dat u nodig hebt om uw aperitief een originele toets te geven.
Het is een geschenk dat succes heeft, ook voor liefhebbers van lambic en nieuwsgierige fijnproevers.
We werken al samen met een aantal leveranciers en directe verkooppunten, maar zijn altijd op zoek naar nieuwe partners. Wil u een bestelling plaatsen of hebt u nog vragen, aarzel dan niet om ons te contacteren. Boyana staat u graag te woord. Stuur een e-mail naar boyana@coduco.be
We hebben ook een horeca-aanbod van confituur en fruitpurees. Wenst u meer informatie of advies? Stuur een e-mail naar boyana@coduco.be.

Een confituur van gefermenteerde kersen

Een confituur van gefermenteerde frambozen

Een confituur van gefermenteerde frambozen

Een seizoensproduct, want het fruit is alleen beschikbaar in september/oktober

Download PDF

 

Download PDF

Download PDF

Download PDF

Verkoopspunten

Cora Messancy

Rue d’Arlon 220, 6780 Messancy

Cora Woluwe

Gemeenschappenlaan 101, 1200 Sint-Lambrechts-Woluwe

Manneke

Magdalenasteenweg 31, 1000 Brussel

la Frutière

Kolenmarkt 99/103, 1000 Bruxelles

Brasserie Cantillon en museum van de geuze

Gheudestraat 56, 1070 Anderlecht

Oud Beersel

Laarheidestraat, 2301650 Beersel

Geuzestekerij Tilquin

Chaussée Maïeur Habils110 , 1430 Bierghes (Rebecq)

Le Comptoir belge

Jean Volderslaan 9, 1060 Sint-Gillis

Doctor Beer

Anspachlaan 167, 1000 Brussel

Il Monello

Priester Jean Heymansstraat 2, 1200 Sint-Lambrechts-Woluwe

Le petit Mercado

Munthofstraat 82, 1060 Sint-Gillis

Ozfair

Jean Volderslaan 9, 1060 Sint-Gillis

Mi-orge, mi-houblon

Zone Artisanale de Weyler 43, 6700 Arlon

het Huis van de Gueuze

Nellekenstraat 42, 1750 Lennik

Van Tricht

Terbekehofdreef 47, 2610 Wilrijk

Belartisan

Riemstraat 24, 2000 Antwerpen

De

Waarden

Uitzonderlijke smaken

De confituren combineren de smaak van fruit met een heerlijke vleug zuurheid uit de Lambik van Cantillon.

Circulaire economie

Wanneer we de fermentatievaten openen, gooien we het organisch materiaal (het gefermenteerde fruit) niet weg. We recupereren en verwerken het, zodat het een basis wordt voor de bereiding van confituren.

De

Waarden

Minder verspilling

Het verse (of diepgevroren) fruit dat we gebruiken in de productie van fruitbieren (Framboise en Kriek), wordt gerecupereerd en verwerkt. Het wordt zo de basis voor
confituren. Op deze manier vermijden we ieder jaar zo’n 20 ton organisch afval.

Lokale economie

Dit project is het resultaat van een puur Brusselse samenwerking tussen een brouwer vol passie, een geëngageerde verwerker en een inventieve consultant.

onze

Partners

Cantillon

Cantillon is een familiebrouwerij gevestigd in Anderlecht. Als hoedster van een Brusselse traditie heeft deze brouwerij vakkennis en recepten van onschatbaar belang weten te bewaren: Lambik en zijn varianten, waaronder Geuze en Kriek.

De jaarlijkse productie is beperkt en bedraagt 2500 hectoliter, De bieren van Cantillon worden wereldwijd gewaardeerd door liefhebbers van authentieke Lambik. Cantillon is de partner die zorgt voor de grondstof van de purees: gefermenteerd fruit, oorspronkelijk een reststof bij de productie van Geuze.

Spooneke

Oorspronkelijk was Spooneke de bedenker van de heerlijke, biologische en seizoensgebonden babyvoeding Into The Spoon. Dankzij zijn expertise
op het gebied van fruitcompote kon het bedrijf de uitdaging aangaan om onverkochte producten te verwerken
tot gezonde en verrukkelijke bereidingen. Het team vergroot nog zijn positieve sociale impact e purees.
in Brussel door te werken met een inclusief team in een aangepast atelier. Spooneke is de
verwerkende partner die de kunst beheerst om het fruit te transformeren tot gladded, aangename en
zachte puree en daarna tot confituur.

Coduco

Al meer dan 10 jaar begeleidt Coduco organisaties om verantwoordelijker te consumeren
via creatieve en concrete oplossingen. Coduco heeft 3 expertisedomeinen: ..).
duurzame voeding, duurzaam aankopen en circulaire economie. Coduco kwam op het idee
voor het project en deed de eerste experimenten (verwerking, recepten…)

Economie en Werkgelegenheid Brussel

Hub Brussel

Geuzestekerij Tilquin

Gevestigd in Bierk (Bierghes, Rebecq), in de Zennevallei, is Gueuzerie Tilquin de enige geuzestekerij van Wallonië. Een geuzestekerij is een bedrijf waar Oude Geuze (of Gueuze à l’ancienne) wordt gestoken.

Vers gebrouwen wort, aangekocht bij verschillende producenten van de Regio (Pajottenland en Brussel), wordt in eiken vaten gepompt om te gisten en te rijpen gedurende 1, 2 of 3 jaar. Daarna worden de lambieken versneden (of gemengd) en gebotteld. In de fles hergist het mengsel opnieuw gedurende 6 maanden. De Oude Geuze Tilquin wordt verkocht in flessen van 37,5 en 75 cl en heeft een alcoholgehalte van 7,0 %

Oud Beersel

Oud Beersel, opgestart in 1882, is gelegen in Beersel op 10 km ten zuidwesten van het centrum van Brussel. Het is één van de laatste authentieke geuzestekers die België rijk is en is bekend voor haar op ambachtelijke wijze en volgens aloude traditie gebrouwen lambiek.

Lambiek rijpt tot drie jaar op houten vaten, waarna deze tot Oude Geuze versneden wordt. Door zure krieken op lambiek te laten gisten en na hergisten op fles wordt Oude Kriek geboren. Dit uniek brouwproces met spontane gisting is mogelijk in België in de regio’s het Pajottenland, de Zennevallei en Brussel en dit door de aanwezigheid van specifieke microflora.

Bent u een brouwerij en geïnteresseerd om dit initiatief in uw bedrijf uit te proberen?

Contacteer Rob of Boyana:

 

Rob RENAERTS
rob@coduco.be

 

Boyana MENU
boyana@coduco.be